create.php?id=rolleyes%5E_%5Earial%5E_%5

eli täällä on ohjeita leivonnaisiin ja herkkuihin.näitä EI saa kopioida koska nämä on itse kirjoitettu!!!jos kopipoit joudut mustalle listalle.Mutta saat tulostaa nämä ohjeet.Muuten kopiointi on kiellettyä!

                                                     suklaavanukas

suklaavanukas on herkullinen jälkiruoka tai hieman juhlavampi välipala.

6 annosta:½ litaraa maitoa,75 g tummaa suklaata,2 rkl vettä,1 rkl kaakao jauhetta,5 liivatelehteä,2 munankeltuaista,2 munan valkuaista, 4 rkl sokeria,3 dl sokeria,10 mansikkaa ja sitruuna melissaa. Toimi näin: 1. paloittele suklaa.Mittaa 2 ruoka lusikallista  vettä suklaa palojen päälle ja sulate ne vesihauteessa.Lisää kaakao jauhe ja  sekoita se tasaiseksi,ohenna maidolla ja kiehauta. 2. vaahdota 1 dl kermaa ja vatkaa valkuaiset niin kovaksi vaahdoksi,että voit kääntää kulhon ylös alaisin valkuaisten valumatta alas.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia.Vatkaa keltuaset ja sokeri  ja sekoita lämpimään suklaa seokseen.Purista liivatesta neste ja sekoita ne lämpimään suklaa seokseen. 3. Vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy.sekoita varovasti kermavaahto ja valkuaiset suklaaseen ja kaada seos annosvuokiin.Nosta kylmään ja anna vanukkaan hyyttyä.Tarjoile lisänä kermavaahtoa ja mansikoita,jos niitä on saatavilla.Koristele sitruuna melissalla,sirottele pinnalle hieman kaakaota.  

                                       Tumma suklaa mousse 
4 annosta:4 dl kuohukermaa,150 g tummaa suklaata,1 ½ dl vahvaa, kylmää kahvia,2 muna keltuaista,2 cl kaakaolikööriä tai konjakkia
appelisiinikastike:5 dl vastapuristettua appelsiini mehua,2 appelisiinin kuori suikaleina,2 rkl sokeria,2 dl vettä,2 tl maizenaa.Toimi näin: 1. paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa.Anna suklaan jäähtyä 2. riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi,jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen.Laita keltuaiset ja kahvi kattilaan ja vatkaa niitä miedolla lämmöllä,kunnes seos on kiiltävää ja paksua.Älä kuumenna liikaa,jotta keltuaiset eivät kypsy. 3.Sekoita jäähtynyt suklaa munaseokseen ja mausta halutessasi likööri- tai konjakkitilkalla.Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen.Kaada annosvuokiin tai kulhoon ja jäähdytä hyvin ennen tarjoamista.4. Appelsiinikastike:kiehauta mehu,vesi ja sokeri.Kaada liemi appelisiinin kuorisuikalaiden päälle ja jätä vetäytymään 15 minutiksi.siivilöi kastike ja suurusta Maizenalla. Säästä kuorisuikaleet koristeluun. vihje:pakasta jäljelle jääneet munan valkuaiset ja valmista niistä marenkia.